Akce - půjčka 40000 ihned? Vaše zkušenosti, diskuse a názory

28.02.2014 21:24

V dnešní nelehké době představují rychlé půjčky s částkou 40 000,-  poměrně zajímavý produkt. Tato půjčka vám pomůže ulehčit situaci s nečekaným výdajem, případně urychlit nějakou plánovanou investici


Rychlé půjčky na 40 000 Kč se řadí mezi standardní úvěrové produkty nemálo nebankovních společností. U těchto firem je získání takové půjčky vcelku rychlé a i poměrně nenáročné. Ve většině případech stačí kontaktovat danou společnost, vyplnit on line žádost o úvěr, popřípadě se rovnou spojit s pracovníky úvěrové firmy. Jelikož se jedná o relativně nízkou výši úvěru, nejsou kritéria pro její získání tak přísné jako například u vyšších hypoték. Je vcelku jasné, že v případě, kdy má žadatel v evidenci již několik obdobných půjček, tak se může sjednání nového úvěru někdy zkomplikovat.

Proč si rychlé půjčky získaly mezi obyvateli takový zájem a oblíbení? Jak už samotný název půjček napoví, jedná se o velmi rychlé řešení vaší finanční situace. Pokud vám nebankovní společnost úvěr schválí, máte peníze na účtu téměř ihned (někdy se jedná o minuty, obvykle pár hodin, pokud společnost pošle peníze na účet ze stejné banky, v které máte také účet -převody v rámci banky jsou totiž velmi pružné).

Oblibu a poptávku po rychlých půjčkách do 40 000,- využívají mnohé finanční společnosti působící na českém trhu. Vzhledem k vysoké konkurenci se vesměs všechny společnosti snaží klientům vyjít co nejvíce vstříc. V ČR se nachází společnosti, u kterých je hlavní specializací na půjčky v řádech desetitisíců, někdy dokonce jen v řádech tisíců ( jedná se tedy o mikro nebo mini půjčky). Mezi širokou škálou nabídek je možné najít i vyšší částky - my vás však seznámíme blíže s úvěry kolem 40 000,-, které je možné mít ihned na účtu.
U krátkodobých půjček je vcelku možná volba si zvolit výši splátek a celkovou dobu splácení. Velkou roli hraje individuální smlouva se společností. Pro příklad pokud doposud nemáte žádný jiný úvěr, tak je možné získat daleko příznivější podmínky. A to i v případě, kdy už nějaké půjčky máte, tak není situace tak bezvýchodná vzhledem k tomu, že splatnost lze rozložit na několik let s menší měsíční platbou. V 
některých případech je ale poté nutné počítat s celkově vyšším RPSN (celkové roční náklady na půjčku).

Téměř vždy je možnost měnit délku splácení a výši splátky v průběhu samotného splácení. Pokud vám například zaměstnavatel zvýší plat, tak je možné tyto peníze navíc využít na urychlení splacení půjčky a tím si ušetřit určitou část peněz na úrocích i případných poplatcích. Většina poskytovatelů úvěrů ale v takových případech vychází klientovi vstříc. Tyto změny jsou běžně bez sankčního poplatku, proto nijak nezasáhnou do vašeho rozpočtu.

I když se v případě rychlé půjčky 40 000 jedná o ne zcela vysokou částku, je rozhodně důležité zvážit nabídku a podmínky různých společností. Doporučujeme tedy zohlednit nabídky všech společností a poté se až konečně rozhodnout. Určitě zajímavým řešením mohou být rychlé bezúčelové půjčky od společností Ferratum a Provident Financial. Výhodou těchto rychlých půjček je jejich bezúčelnost – firmě nemusíte prokazovat, jak s danými prostředky naložíte. Výsledkem je přehledná smlouva, profesionalita a rychlost vyřízení Vaší žádosti a schválení půjčky. Půjčku je také možné vyřídit přímo z domova on line cestou.

Půjčku na 40 000 můžete vyřídit i v bankách. Zde ovšem často narážíme na problém s rychlostí schválení a vyřízení půjčky. Banky obvykle po vás požadují nemálo dokumentů a vše se často zbytečně prodlužuje. A pokud potřebujete peníze opravdu rychle, není banka nejlepším řešením. Důležitým kritériem je samozřejmě i vaše bonita - pokud jste pro banku perspektivní klient, tak s menším obnosem nemají obvykle problémy.